Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов та Перший заступник начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна відвідали сьогодні селище Глухівці. Мета візиту посадовців – доставка гуманітарного вантажу, відповідно до потреб громади, яка на сьогодні розмістила майже дві тисячі громадян, переселених з районів активних бойових дій.

За офіційними списками в Глуховецькій громаді  зараз проживає 1827 внутрішньо переміщених осіб, з яких  547 – діти. Селищною радою вже видано 1135 довідок (268 - дітям).  

Запаси громади вичерпні, адже жителі паралельно допомагають фронту – готують сухпайки: сухі борщі, сухарі тощо, пакуючи все це у вакуумні пакети для передачі військовим.

Отже, допомога, яку доставили з гуманітарного штабу Вінницької ОВА – дуже вчасна і необхідна.

«Глухівці сьогодні отримали 4 палети продуктових наборів.2 палети засобів гігієни - памперси, туалетний папір, вологі серветки, мило, шампунь. Також привезли відповідно до замовлення, ще 10 матраців, одяг та взуття. Дуже доцільним є заготовка сухпайків, які громада виготовляє і фасує у вакуумні упаковки. Сухі борщові набори, сухарі мають тривалий термін зберігання і зручні у використанні, особливо на фронті»,- зазначив Сергій Борзов.

Нагадаємо: один продуктовий набір, який надає гуманітарний штаб ОВА, розрахований на одну особу, тож включає більш як 10 кг харчових продуктів, серед яких борошно, цукор, олія, печиво, чай  та ін.

Для дітей  посадовці передали  два набори від  ЮНІСЕФ -  спортивні товари і канцелярія.

Голова Глухівської селищної ради  Олександр Амонс подякував за доставлену допомогу і запевнив, що ніхто з переселенців, які потребують захисту, не знатиме відмови – можливості розміщення у громади ще є, приймають усіх охочих. Оселяються переселені громадяни як у друзів, знайомих чи родичів, так і в адміністративних будівлях.  

«Якщо будуть охочі залишитися для постійного проживання у нашій громаді, то будемо розглядати такі прохання і допомагати,- зауважив селищний голова.