Вінницька обласна асоціація футболу виступила з ініціативою проведення на Вінниччині в умовах воєнного стану благодійних футбольних матчів на підтримку Збройних Сил України. Цю ініціативу підтримали Вінницька обласна військова адміністрація та народний депутат України Ірина Борзова.

Так, сьогодні відбувся перший такий матч серед футбольних клубів "Нива", "УСМ", "Фенікс", "Град", "ЕМС-Поділля". У складі команд взяли участь також 22 переселенці, які знайшли прихисток від війни на Вінниччині.

Привітав учасників змагань начальник ОВА Сергій Борзов:«Обласна федерація футболу не  вперше організовує подібні заходи. У кожного – свій фронт сьогодні. Хлопцям, котрі на полі бою відстоюють Україну, маємо показати незламність нашого духу. Вболіваючи за команди, що зійшлись у спортивному поєдинку, кожен із вас сьогодні став волонтером. А медичний вантаж, закуплений на зібрані кошти, невідкладно буде доставлений в медзаклади, де проходять реабілітацію поранені хлопці».

Президент Асоціації футболістів-професіоналів Ігор Гатауллін повідомив, що за кошти, зібрані під час підготовки першого благодійного футбольного турніру (більше 300 тис.грн ) закупили ліки для допомоги пораненим бійцям, що проходять реабілітацію на Вінниччині. "Це, зокрема, сильні знеболюючі, засоби для нейрохірургічного втручання, засоби для санації, ортопедичні засоби, інструменти лапароскопічного втручання та для інвазивної хірургії, дезинфектори для обробки рук та хірургічних поверхонь, медичні маски. - Сьогодні ця благодійна допомога буде передана медикам", - запевнив Ігор Гатауллін.

Начальник ОВА Сергій Борзов подякував організаторам благодійних турнірів за цікаву, змістовну і дуже патріотичну ідею: «Люди скучили за футболом, тож підтримую ініціативу провести благодійні футбольні матчі у кожному з шести районів Вінницької області. Футбол – це гра, яка об’єднує! Окрім того це дасть змогу зібрати необхідні кошти для бійців»,- зауважив очільник області.

Отже, зовсім скоро пройдуть ще 6 подібних заходів – в кожному районі області, за участі районних федерацій футболу та місцевої влади.

Головна мета кожного з них - надання гуманітарної допомоги, медичних препаратів та обладнання у лікувальні та реабілітаційні заклади Вінниччини.

"Кожен на своєму місці наближає сьогодні перемогу. Спорт – це теж особливий фронт. Це мотивація. Підтримка наших воїнів, які мають бачити, що недаремно захищають свою Батьківщину, її кордони.

Ми повинні показувати, що ми сильні, мужні, незламні. І непереможні!", - підсумував Сергій Борзов.

Кожній команді, що брала участь сьогодні у змаганнях, Сергій Борзов вручив Подяки та футбольні м'ячі.

Футболісти приєдналися до волонтерського руху задля спільної мети – Перемоги! Віримо - добро завжди перемагає зло! Як світло - темряву!

Слава Україні!