Впровадження стимулюючого тарифоутворення, так званого RAB-регулювання, для дистрибуції електричної енергії та передачі магістральними мережами не повинно вплинути на тарифи для населення. Консультації з Урядом з цього приводу НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) не проводила, тому Кабінет Міністрів України наполягає, щоб нормативна база, напрацьована регулятором для встановлення RAB-тарифів, була обговорена з урядовцями та громадськістю.

 НКРЕКП – незалежний регулятор, який вправі самостійно здійснювати державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Однак усі нововведення повинні попередньо обговорюватися з урядовцями, громадськістю та учасниками ринку.

Уряд України поділяє думку про необхідність енергомодернізації обленерго та залучення інвестицій у розвиток електричних мереж. Але це в жодному разі не повинно робитися  коштом українців у вигляді збільшених тарифів на електроенергію. Нормативну базу, напрацьовану НКРЕКП для впровадження стимулюючого тарифоутворення, слід ретельно вивчити і за необхідності доопрацювати.