Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює відновлення роботи створеного при Кабінеті Міністрів Номінаційного комітету з відбору керівників та членів наглядових рад найбільших державних компаній, які мають стратегічне значення для економіки, з метою оновлення менеджменту компаній та запровадження нових підходів в управлінні держпідприємствами. Про це Глава Уряду сказав під час зустрічі з членами Номінаційного комітету.
«Я хотів би перезапустити нашу з вами роботу з метою обрати наглядові ради та призначити керівників низки важливих державних підприємств. Ми маємо приводити в державний сектор якісні кадри», - сказав Володимир Гройсман.
Він наголосив, що на його думку, відсутність належних механізмів корпоративного управління є джерелом корупції у компаніях державної власності. "Як Прем’єр-міністр я не збираюся з цим миритися», - сказав Прем’єр-міністр і закликав членів Номінаційного комітету якнайшвидше узгодити процедури і розпочати пошук нових керівних кадрів для низки важливих державних компаній. Зокрема мова йде про відбір керівників для таких компаній як:
- Електроважмаш;
- Укрхімтрансаміак;
- Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК);
- Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ);
- Укрспирт.
Планується найближчим часом також здійснити відбір членів наглядової ради для 7 підприємств:
- Укрзалізниця;
- Укрпошта;
- Укренерго;
- Укргідроенерго;
- Аеропорт «Бориспіль»;
- Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ);
- Енергоатом.
«Беру на себе зобов’язання забезпечувати роботу Номінаційного комітету – відкрито, публічно», - сказав Глава Уряду і запропонував у третій декаді серпня затвердити графік роботи Номінаційного комітету з конкретними термінами вирішення поставлених завдань.