У ході державного візиту до Грузії Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Грузії Гіоргі Квірікашвілі.
Глава держави висловив вдячність грузинській стороні за тверду і всебічну підтримку України та надання гуманітарної допомоги у реабілітації українських військовослужбовців та оздоровленні дітей, постраждалих внаслідок бойових дій на Донбасі.


Співрозмовники відзначили важливість поглиблення співпраці у багатосторонніх форматах з метою деокупації територій України і Грузії.

Було домовлено об’єднати зусилля з реалізації стратегічного партнерства між Україною і Грузією в рамках підписаної в ході візиту Декларації. Зокрема, йшлося про започаткування діяльності новоствореної Українсько-Грузинської Стратегічної ради високого рівня.


Глава держави та грузинський прем’єр обговорили широкий комплекс питань порядку денного двосторонніх відносин.


Головна увага приділялася секторальному співробітництву, передусім у торговельно-економічній сфері. Відзначалося прагнення сторін довести ближчим часом товарообіг між країнами принаймні до 1 млрд. доларів США.


Було позитивно оцінено роботу українсько-грузинського бізнес-форуму та відзначено важливість підвищення ефективності діяльності робочих груп у складі Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва.