Україна виконуватиме взяті на себе зобов'язання в рамках започаткованої у 2015 році програми реформ та згідно з Угодою про Асоціацію з ЄС і пропонує Євросоюзу обговорити нову програму підтримки нашої держави. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час переговорів з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером. Зустріч відбулася в рамках саміту "Україна – ЄС", який розпочався в Києві.


Глава Уряду України підкреслив, що Україна вітає завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію із Європейським Союзом і проводить реформи в надскладних умовах гібридної війни. Наразі, підкреслив Володимир Гройсман, Кабінет Міністрів працює над створенням інноваційного інструменту моніторингу імплементації Угоди про асоціацію, так званого Пульсу Угоди, який буде запроваджено з вересня 2017 року, та розраховує на відповідну підтримку ЄС у цьому напрямку.


Глава Уряду також подякував Європейському Союзу за всебічне сприяння розвитку взаємної торгівлі та подякував європейській стороні за додаткові торговельні преференції для України.


Говорячи про військову агресію, якої зазнала Україна, Прем'єр-міністр також висловив зацікавленість у допомозі ЄС у напрямку соціальної адаптації та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також запросив європейських партнерів долучитися до запуску програми підтримки проектів відновлення Донбасу.