Сьогодні, 10 липня, очільник регіону Валерій Коровій провів зустріч з керівниками районних засобів масової інформації області, під час якої журналісти мали нагоду з перших уст почути інформацію про стан розвитку регіону та отримати відповіді на цікаві для себе запитання.

 Ведучи розмову із представниками мас-медіа, голова ОДА висловив переконання у тому, що український народ проживає нині історичний період. «За останні 2 роки відбулися надзвичайно великі зміни. На початок 2015 року: бойові дії на Сході України, мобілізація, не працює Державне казначейство, девальвація, скорочення обсягів будівництва майже на 40 %, дуже непроста суспільно-політична ситуація на фоні розбалансованих правоохоронних органів. За ці 2,5 роки ми дійсно зробили великий крок вперед. Зрозуміло, що проблем більш ніж достатньо, але все велике починається з малого», - зазначив Валерій Коровій.

          Упродовж цього періоду вдалося застабілізувати суспільно-політичну ситуацію, відновлено керованість роботи системи правоохоронних органів, створено підрозділ Національної поліції. «За рейтинговими показниками Міністерства внутрішніх справ, за рівнем розкриття злочинів, ефективністю роботи Вінницька область вперше з часів незалежності України посіла І місце. І для нас це має принципово важливе значення», - наголосив керівник ОДА.

          Суттєва увага, за його словами, приділяється нині координації роботи територіальних підрозділів міністерств і відомств, які відповідають за силовий блок. Так, минулого тижня в області були проведені широкомасштабні навчання з територіальної оборони, де вперше до організації штабів ТО було залучено райони.

          Продовжуються й процеси децентралізації: як в частині добровільного об’єднання територіальних громад, так і в питаннях передачі владних повноважень. Як повідомив Валерій Коровій, в результаті бюджетної децентралізації за останні 2 роки доходи місцевих бюджетів зросли з 3 млрд. до 7 млрд. гривень, тоді як обласний бюджет скоротився із 700 млн. до 600 млн. гривень по загальному фонду.

          Голова облдержадміністрації також інформував редакторів про заходи із підвищення мінімальної заробітної плати в бюджетній сфері та легалізації виплати зарплат у сфері реального сектору економіки.

          «Скільки було критичних зауважень! Але на сьогодні, за підсумками півріччя, ми маємо перевиконання місцевих бюджетів у межах 370 млн. гривень. Надходження до Пенсійного фонду зросли на 42 %, кількість безробітних на 1 червня скоротилася з 28 тисяч до 24 тисяч осіб, а кількість охочих прийняти людей на роботу за 5 місяців поточного року зросла на третину», - підкреслив Валерій Коровій.

 Водночас він наголосив, що підвищення заробітних плат через мутильплікатор позитивно вплинуло на стимулювання промислового виробництва. Так, динаміка приросту обсягів промислового виробництва в Вінницькій області складає нині + 12,9 %, регіон посідає друге місце по зростанню обсягів роздрібного товарообороту – в межах 10 %, а динаміка приросту в сфері будівництва становить близько 9 %.

 «Ще за результатами І кварталу нам вдалося розпочати фінансування капітальних видатків в бюджетній сфері. Ми розпочали комплекс робіт, пов’язаних з дорожнім будівництвом. На сьогодні напрацьовано проектно-кошторисну документацію на 2,5 тисячі км доріг, - зазначив голова ОДА. – З минулого місяця почався капітальний ремонт об’їзної навколо Вінниці, ремонтні роботи на окремих ділянках в напрямку Могилів-Подільського, ремонт об’їзної Куна-Кунка. Також ми зараз корегуємо проектно-кошторисну документацію по дорозі з Хмельницького в напрямку Умані».

 Під час спілкування із журналістами керівник Вінниччини торкнувся також питань розвитку аграрного бізнесу та інформував про інвестиційні проекти, які реалізуються в області. Серед них: будівництво «Миронівським хлібопродуктом» біогазового комплексу, введення до кінця року І черги проекту компанії UBC-group, запровадження на базі «45-го заводу» виробництва електричного обладнання компанією DELPHI на 2,5 тисячі робочих місць та заплановане будівництво у місті Вінниця заводу компанії Fujikura потужністю також 2,5 тисячі робочих місць.

 Не оминув Валерій Коровій і питання розвитку соціально-культурної сфери, акцентувавши увагу на реформуванні галузі охорони здоров’я, зокрема реалізації її першого етапу - процесу реімбурсації, та інформував про заходи, що здійснюються обласною владою з підтримки медичних закладів третинного рівня.

 Також під час зустрічі керівник області відповів на усі запитання, що цікавили представників засобів масової інформації регіону.