Проект земельної реформи, напрацьований Кабінетом Міністрів України, наразі проходить широке обговорення в експертному колі, серед громадських організацій та об’єднань фермерів, оскільки в цьому питанні важливо ухвалити пакет правильних та виважених рішень. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в телевключенні з Лондона. Глава Уряду перебуває з візитом у Великій Британії.

«Земельна реформа має відбуватися в інтересах громадян. Хочемо, аби це був інструмент розвитку фермерства. Наразі ми в діалозі, напрацьовуємо пакет рішень - будемо дискутувати та отримувати зворотній зв'язок, з шаною та повагою до народу будемо проводити консультації», - наголосив Глава Уряду.

Він звернув увагу, що земельна реформа дійсно входить в загальний пакет реформ програми співпраці з МВФ, проте це ті перетворення, які потрібні не стільки кредиторам та партнерам, скільки самій Україні – задля зміцнення економіки та зміни якості життя. Серед таких перетворень – не тільки земельна реформа, а й пенсійна реформа та реформа управління держвласністю.

«Без змін ми не зможемо формувати якісно нову країну», - сказав Володимир Гройсман.