Запропоновані Урядом зміни до державного бюджету в частині перерозподілу не менше 24 млрд грнзумовлені перевиконанням доходної частини Державного бюджету завдяки росту економіки та її детінізації, сказав в ефірі телеканалу ICTV Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми маємо економічний ріст, маємо полегшення адміністрування податків, зокрема в такій сфері, як податок на додану вартість. Зловживати цим податком вже неможливо. Економіка виходить з тіні та демонструє ріст, - сказав Глава Уряду. - Що означає ріст економіки? Це означає, що буде більше коштів, які зможемо реінвестувати в якість життя. А що таке якість життя? Людина має бути здорова, має мати доступ до освіти, бажано мати роботу, їздити по нормальних дорогах… Це наше завдання, але для цього потрібно працювати».

Прем’єр нагадав, що в перелік напрямків спрямування коштів від перевиконання бюджету входять програми субсидій, зарплат бюджетникам, програма «Доступні ліки», якою вже скористувалися 1,5 млнгромадян, та інші програми.