Про епідситуацію в області Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов спілкувався з директором обласного Центру інфекційних хвороб Ігорем Матковським.

«Вчора привезли 26 хворих. Тільки один вакцинований, і то - одна доза щеплення... За минулу добу лише у нашій лікарні 6 летальних. Сьогодні на ранок ще один... А це ще не пік. Я думаю, у нас він почнеться за тиждень… Сподіваюсь, здоровий глузд переможе і люди зрозуміють: вакцинуватися просто необхідно – заради життя», -  повідомляє Ігор Матковський.

Так, Вінниччина – одна з шести областей, які залишились у «жовтій» зоні. Це сьогодні.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов підкреслив, що ситуація із захворюваністю на коронавірус погіршується швидкими темпами.

«Сусідня Одеська область – уже «червона». Тепер там ті, хто влітку скептично ставились до вакцинації, стоять у черзі зробити щеплення. Нова хвиля COVID-19 в Україні почалась раніше, аніж прогнозували. 95% усіх виявлених випадків зараження коронавірусу в Україні припадають на штамп «Дельта». На Вінниччині ковідних ліжок вистачає, але вже розгортаємо нові. Сьогодні зайняті - 56%. Найбільше хворих у місті Вінниці. До речі, 89% зайнятих ліжок у Могилів-Подільській лікарні. Кисень є!»- зазначив очільник області.

На щастя, підготувалися та підключили вчасно газифікатор. Наприклад, тільки вчора використали 1,6 т (400 балонів). Це цифри лише по одній обласній ковідній лікарні – Центрі інфекційних хвороб.

«Лікарі просять допомогти придбати в лікарні ще апарати штучної вентиляції легенів. Їх уже не вистачає. Сьогодні разом із головою обласної ради Вячеславом Соколовим вирішуємо, як прискорити купівлю ШВЛ за кошти з обласного бюджету. Велике прохання до всіх вінничан: вакцинуйтесь!  Цим ви рятуєте і себе, і своє оточення. Обурює абсурд ситуації: люди купують фальшивий сертифікат про щеплення, коли держава безкоштовно надає можливість вакцинуватись. А потім маємо зріст захворюваності… Вакцина є на вибір! Не забувайте про карантинні обмеження. Носіть маски у громадських місцях, у транспорті, дотримуйтесь дистанції. Відсьогодні в області знову більш посилений контроль за дотриманням карантинних правил.

Бережіть себе і один одного!» - наголосив Сергій Борзов.