30 жовтня у рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet відбудеться Акція «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу».

Екологічна акція стане важливим елементом у рамках виконання програми Володимира Зеленського «Зелена країна».  

У рамках виконання програми Глави держави за три роки в Україні висадять 1 мільярд  дерев і впродовж 10 років площа  лісів буде збільшена на 1 мільйон гектарів.

 Очільник області зазначив, що у  квітні цього року до масового висадження дерев долучилась Вінницька область: за добу висадили понад 283 тисячі дерев, залучивши 6471 волонтера.

«Участь в акції взяла 51 територіальна громада області. Загальна кількість локацій - 528 , зокрема, у лісі висадка відбувалась на 28 ділянках»,- повідомив Голова ОДА.

Сергій Борзов подякував Ганні Давиденко - докторці наук, професорці, директорці Вінницького інституту Університету «Україна» та  Еко-Амбасадорці й  координаторці, заступниці директора ТМ «Еко-Сервіс»- Ользі Маліновській за організацію в області цього важливого проєкту.

Також очільник області висловив подяку всім , хто долучився до міжнародної екологічної акції «1 мільйон дерев за одну добу у 100 країнах світу».

Захід проходив у рамках проєкту «Озеленення планети (Greening of the Planet)».

«Весною у проєкті взяли участь 110 країн. Вінничани змогли створити свою колективну історію успіху і висадити найбільше дерев в Україні, об’єднавши найбільше людей. Ми не просто висаджуємо дерева - ми змінюємо ставлення людей до природи», - резюмував Сергій Борзов.