Поглиблення двосторонньої співпраці, впровадження реформ та реалізацію спільних проектів обговорили під час онлайн-зустрічі Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та Адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер. 

Глава Уряду зауважив, що за підсумками зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джозефа Байдена була схвалена Спільна заява про стратегічне партнерство.

«Цей документ зафіксував позиції сторін щодо спільних цінностей і стратегічних пріоритетів, конкретні ініціативи на підтримку національної безпеки та оборони України, енергетичної безпеки та клімату, економічного зростання, забезпечення правосуддя та прав людини, протидії пандемії тощо. Ми налаштовані на тісну взаємодію з американською стороною з метою практичної реалізації її положень», — підкреслив Денис Шмигаль. 

За словами Прем’єр-міністра, наразі в Україні впроваджується 125 проектів американської технічної допомоги загальною контрактною вартістю близько 3,4 млрд доларів, з яких за підтримки USAID впроваджується 42 проекти технічної допомоги загальною вартістю 1,1 млрд доларів. 

Денис Шмигаль також особисто подякував Саманті Пауер за безкомпромісні виступи в ООН на підтримку України. 

Зі свого боку Адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку відзначила наполегливість Уряду України у питаннях реалізації важливих реформ.