Незабаром на Вінниччині відбудуться командно-штабні навчання з територіальної оборони. Сьогодні, 22 вересня, Голова ОДА Сергій Борзов перевірив стан готовності бригад та об’єктів територіальної оборони області.

Під час зборів проведено прийом особового складу, здійснено розподіл по підрозділам. Фахівці проводять заняття із заходів безпеки.

На етапі набуття спроможностей до виконання завдань за призначенням заплановано проведення індивідуальної підготовки, налагодження роботи відділень, взводів, рот. Також будуть організовані тактичні навчання по підрозділах щодо виконання завдань за призначенням.

«Питання територіальної оборони – один з пріоритетів влади, адже в нашій країні ведуться військові дії на Сході,- підкреслив Сергій Борзов.- Ми повинні попереджувати надзвичайні ситуації, вчасно реагувати та системно вирішувати проблеми, щоб не допустити подій як у 2017 році, коли вибухали боєприпаси в Павлівці під Калинівкою. Переконаний, що лише злагоджені дії влади, військових, органів місцевого самоврядування, бізнесу, волонтерів дають можливість в короткі терміни ефективно реагувати на загрози».