Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з Головою Європейської Комісії «За демократію через право» Джанні Букіккіо подякував за величезну підтримку, яку Україна отримує від Венеціанської комісії. «Більшість реформ, які впроваджує Україна, проходить Вашу експертизу, - підкреслив він і додав. - Для нас дуже важлива Ваша експертна оцінка, враховуючи те, що ми маємо великі плани щодо продовження реформ практично у всіх сферах». А.Парубій також наголосив, що цінує його особисту позицію щодо територіальної цілісності України та щодо оцінки результатів референдуму у Криму.
Учасники зустрічі обговорили окремі напрямки реформування українського законодавства, закону про Конституційний Суд, реформу виборчого законодавства, Верховної Ради та процедурні питання. «Дуже розраховую, що і надалі будемо щільно і плідно співпрацювати», - сказав Голова Верховної Ради.

Своєю чергою, Дж.Букіккіо зазначив, що представляючи щорічний звіт роботи Венеціанської Комісії, багато говорив про Україну. «Співробітництво між Україною і Венеціанською комісією – це є історія успіху», - наголосив він і висловив сподівання на активізацію співпраці з Українським Парламентом.
Голова Верховної Ради поінформував, що напрацювання по судовій реформі системно імплементуються. «Це непростий процес, який викликає багато дискусій, - тим не менше, ми дуже рішучі у її впровадженні», - наголосив він, додавши, що вже ухвалено Закон «Про Вищу раду правосуддя», у першому читанні - законопроект про Конституційний Суд України. А.Парубій висловив сподівання, що наступного пленарного тижня цей законопроект буде розглянуто у другому читанні та в цілому. У контексті проведення судової реформи важливими для розгляду, за його словами, є також зміни до Трудового кодексу України.

Голова Парламенту зазначив, що серед першочергових дій парламенту – це прийняття закону про Конституційний Суд, проведення реформи освіти, пенсійної та медичної реформи. «Плани у нас дуже глобальні. При тому у нас багато дедлайнів, тому потрібно прискорювати розгляд важливих законопроектів, водночас, враховуючи необхідність суспільного обговорення та гаряче обговорення в Раді», - додав він.

Дж.Букіккіо підкреслив, що Венеціанська комісія схвалює усі ініціативи, які покращують внутрішній клімат в Україні та реформують парламент. «Ми виступаємо за більшу ефективність роботи Верховної Ради, за спрощення процесу ухвалення рішень», - сказав він і висловив сподівання, що розгляд наданих Верховною Радою законопроектів Венеціанською комісією може бути завершений до кінця вересня поточного року.