16 вересня в області відкрили шосте приймальне відділення після реконструкції на базі Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування.

Реконструкцію проведено у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Вкрай важливо, що для надання якісних медичних послуг лікарню забезпечили необхідним сучасним обладнанням.

Оглянув нове приміщення та поспілкувався із колективом лікарні Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов спільно із народним депутатом України Іриною Борзовою.

«Сьогодні ми відкриваємо шосте з десяти приймальних відділень Вінницької області, побудованих в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Як і в попередніх п’яти відділеннях, тут ми бачимо комп’ютерний томограф, який має можливість робити 64 зрізи. Також придбано сучасний апарат ультразвукової діагностики та цифровий рентген апарат. Крім цього, до кінця поточного року планується встановлення у відділенні магнітно-резонансного томографу»,  – зауважив Голова ОДА Сергій Борзов.

Як повідомив очільник області, всього на закупівлю сучасного медичного обладнання з державного бюджету було використано 25,5 мільйонів гривень.

На ці кошти придбано:

  • 64-зрізовий Комп’ютерний томограф, вартістю 19,92 млн. грн. – найпотужніший,
  • рентгенологічний апарат – 4,8 млн. грн.,
  • апарат ультразвукової діагностики – 0,8 млн. грн.

Загалом, на реконструкцію приймального відділення було спрямовано 59 мільйонів гривень.

«Декілька місяців тому ми відкрили в Могилів-Подільському районі кардіоцентр. Тут наявний сучасний ангіограф, який надає можливість робити операції на серці. Ми обіцяли! Ми зробили! Програма Президента діє! І ми докладаємо всіх зусиль, аби жителі громади мали функціональне обладнання, що покращить і якість надання медичної допомоги загалом»,  - зауважив Сергій Борзов.

Народний депутат України Ірина Борзова, спілкуючись із присутніми, підкреслила: «Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво» змінює інфраструктуру Вінницької області. Дуже важливо, щоб люди отримували якісні медичні послуги. У приймальному відділенні Могилева-Подільського сучасне діагностичне обладнання. Вперше за часи незалежності України, люди зможуть отримати безкоштовні медичні послуги, і, найголовніше -  якісну діагностику».

Детально про нові можливості для відділення розповів головний лікар Могилів-Подільської ОЛІЛ Василь Чепелюк, зазначивши: «Тепер ми маємо можливість надавати високоякісні медичні послуги нашим пацієнтам. Завдяки програмі Президента України «Велике Будівництво» у нас тепер є приймальне відділення, тобто «лікарня в лікарні», де щодоби чергуватимуть 5 лікарів для надання швидкої та якісної медичної допомоги».

Варто зазначити, що нове обладнання дає можливість діагностувати складну патологію, зокрема, мозковий інсульт, черепно-мозкову травму та низку інших хвороб.

Відтепер у відділенні є можливість провести практично всі лабораторні та ендоскопічні дослідження. Також тут обладнані протишокова палата і палата інтенсивної терапії. З метою недопущення інфікування стаціонарних хворих у відділенні функціонує бокс для інфекційних хворих.

При проведенні реконструкції відділення дотримано всі будівельні та санітарні норми щодо надання медичної допомоги хворим з інвалідністю.

#ВеликеБудівництво_Вінниччина

#Великебудівництво

#ВеликебудівництвоПрезидентаЗеленського