Найближчим часом Україну з візитами відвідає низка лідерів міжнародних організацій та урядовців США, повідомив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.
«Ми чекаємо вже в липні візит Державного секретаря США Рекса Тіллерсона у Київ, де також будуть продовжені наші напрацювання у Вашингтоні. Ми чекаємо візит Генерального секретаря ООН Антоніо Гуттереша, ми чекаємо візит Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який також відбудеться в липні», - сказав Глава держави.
Також у липні в столиці нашої держави відбудеться Самміт «Україна-ЄС» за участі керівництва Євросоюзу, додав Петро Порошенко.
«В липні процедуру ратифікації (Угоди про асоціацію Україна-ЄС - ред.) буде вже завершено. Не залишилось вже жодних політичних рішень. І на Саміті «Україна-ЄС», який відбудеться в липні, ми будемо святкувати завершення ратифікації і з 1 вересня ця надзвичайно важлива стратегічна Угода з ЄС вступить в дію», - констатував він.
Крім того, досягнуто домовленості про візит в Україну у серпні Міністра енергетики США Ріка Перрі, а у найближчі місяці очікується візит Міністра оброни США Джеймса Меттіса.
Загалом, констатував Президент, Україна останнім часом має дуже високу дипломатичну активність. Лише цього тижня він відвідав США та Брюссель, а вже у понеділок відвідає Францію, де відбудуться дуже важливі переговори з Президентом Еммануелем Макроном.
«Ця активність є надзвичайно велика і це дозволяє нам і тримати солідарність, і забезпечувати економічну співпрацю, підтримку реформ і покращення інвестиційного клімату», - констатував Петро Порошенко.
Він також підкреслив, що під час візиту до Брюсселя, керівництво Євросоюзу продемонструвало, що не просто вивчає українську мову, а дуже добре нею володіє. «Це, можливо, вперше, коли Україна почала відігравати дуже важливу роль у порядку денному ЄС. Це яскраве підтвердження, що багато років після того, як країна була об’єктом зовнішньої політики, Україна дійсно впливає на ключові зовнішньополітичні рішення світу», - резюмував Глава держави.