Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Верховну Раду України консолідувати зусилля навколо пакета урядових законопроектів по пенсійній реформі та ухвалити рішення в цілому ще цієї сесії, оскільки це дасть можливість відновити справедливість у соціальній сфері та прибрати можливість маніпуляцій з пенсіями, як з інструментом впливу на людей. Про це Глава Уряду сказав в ефірі телеканалу «Інтер» в п’ятницю.

«Пенсіонери багато років чекають рішень, проекти яких вже знаходяться у Парламенті. Я би хотів, аби ми максимально швидко рухалися з прийняттям пенсійної реформи, яку очікують мільйони пенсіонерів», - сказав Глава Уряду.

Він визнав, що деякі політики й політикани намагатимуться зірвати голосування. Проте, йдеться про підвищення пенсій 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня, підкреслив Володимир Гройсман.

«Згадайте як використовували політики пенсії. Все робили для того, щоб пенсії були мінімальними, а потім використовували цей інструмент впливу на українців, щоб перед виборами зробити подачку – змінити коефіцієнт чи дати разову виплату. Це неприпустимо. Завдання моє як Прем’єр-міністра та Парламенту – ухвалити закон, який дасть можливість забрати пенсії з рук політиків і передати їх в руки пенсіонерів. Ми маємо за це боротися, й ухвалити рішення,  яке дозволить щороку індексувати пенсії, осучаснювати їх», - сказав Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що пропозиції Уряду можна удосконалювати, але це не може чекати роками.

«Ми вже зробили величезну, серйозну роботу. Ми зберегли пенсійний вік без змін – це досягнення проекту закону. Ми ліквідували норми про оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам – важливий крок. Прийняли рішення про автоматичне осучаснення – підвищення пенсій. Йдеться про 9 млн пенсіонерів з 12 млн. І не колись, а вже з 1 жовтня. Це величезна відповідальність перед громадянами, і перед працюючими людьми.  Хотів би, аби ми консолідувалися і прийняли рішення і за основу, і в цілому ще влітку», - підкреслив Прем’єр-міністр.  

Він  звернув увагу, що маніпулювання пенсіями в ручному режимі на догоду політичним інтересам має відійти у минуле. «Наше завдання – зробити гарантовану для громадянина систему», - зазначив Прем’єр-міністр.