2 вересня відбулось засідання Комітету з питань правової політики у режимі відеоконференції.

Голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін нагадав, що 5 серпня 2021 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя», № 1635-IX.

Відповідно до прикінцевих та перехідних положень даного Закону, органи, які обирають (призначають) членів Вищої ради правосуддя (ВРП), невідкладно, але не пізніше 30 днів з дня набрання чинності цим Законом, мають оголосити про проведення конкурсу на вакантні посади членів Вищої ради.

Також на засіданні народні депутати розглянули пропозиції (поправки) до проекту Закону «Про конституційну процедуру» (№ 4533), підготовлені з урахуванням зауважень, що містяться у висновках юридичної експертизи законопроекту, підготовленого до другого читання.

Проект Закону спрямований на визначення підстав і порядку звернення до Конституційного Суду України, процедури розгляду ним справ і виконання його рішень.