Під час робочої поїздки до Брюсселя Президент Петро Порошенко провів низку зустрічей з лідерами Євросоюзу та обговорив з ними серед іншого питання щодо продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

«Була насичена програма сьогодні у Брюсселі. Саме сьогодні відбудеться засідання Ради Європейського Союзу, де будуть прийняті рішення щодо продовження санкцій проти Російської Федерації аж до повної імплементації Мінських угод, в тому числі і їх безпекового компоненту», - повідомив Петро Порошенко на брифінгу за підсумками участі у Саміті Європейської народної партії.
Глава держави підкреслив, що останнім часом ситуація на Донбасі загострилась: відбуваються атаки на представників моніторингової місії ОБСЄ, активізувалися атаки на цивільні об'єкти. «Реакція наших партнерів з Євросоюзу така сама, як і реакція наших партнерів зі Сполучених Штатів Америки – санкції будуть продовжуватись», - наголосив він.

Президент зазначив, що це питання обговорювалось з Президентом Європейської Ради, лідерами європейських держав - членів Європейської народної партії, зокрема Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, лідерами Іспанії, Хорватії та інших країн.
«Думаю, що це перемога українського народу, Української держави, української дипломатії. Це сильна мотивація - повернути Росію за стіл переговорів і забезпечити виконання безпекового компоненту Мінських угод», - наголосив Петро Порошенко.
Президент зауважив, що традиційно рішення про санкції продовжуються на півроку і «це дає можливість Росії зробити дуже прості речі: вивести свої війська, звільнити українських заручників, співпрацювати з місією ОБСЄ і забрати свої гармати, танки, системи залпового вогню, якими росіяни вбивають українців».