Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разом із головою парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергієм Бабаком відвідали Ірпінську спеціалізовану загальноосвітню школу І-ІІІ ст. художнього профілю № 1 ім. А.С.Макаренка, що на Київщині.  

Голова Парламенту привітав школярів, їхніх батьків та педагогів із Днем знань.

«Вітаю всіх зі святом. Школа завжди була тим базисом, який разом із родиною творив особистостей. Я дуже хочу, щоб у цьому навчальному закладі діти отримали знання і стали тим майбутнім, на яке так чекає Україна», – наголосив він.

Дмитро Разумков подякував педагогам за їхню щоденну роботу. «Саме ви творите нове майбутнє нашої держави», - зазначив він.

За словами Голови Верховної Ради, влада повинна працювати так, щоби діти залишалися в Україні. «Щоби вони ходили до наших шкіл, розвивалися та були щасливими. Адже саме за дітьми наше майбутнє», – наголосив Дмитро Разумков. 

Під час відвідування Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 Голова Парламенту ознайомився з новим навчальним корпусом освітнього закладу. 

«Упевнений, це зробить навчання школярів та роботу вчителів комфортнішими. А ми зі свого боку – центральна та місцева влада – маємо робити все від нас залежне, щоби школи були сучасними, а навчання – якісним», – сказав Дмитро Разумков. 

Своєю чергою голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак відзначив, що новий корпус школи – це якісний освітній простір. «Ми нарешті починаємо перше вересня в очному режимі, і ця школа буде наповнена радісним сміхом дітей, які бажають отримати нові знання. Сподіваюся, цей рік буде успішний для всіх», – наголосив він. 

У заході також взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, народний депутат Олександр Горобець, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Довідково: У новому корпусі Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. художнього профілю № 1 ім. А.С.Макаренка розташовані сучасні навчальні кабінети та лабораторії, кабінет психолога та соціального педагога, актова зала на 250 місць, ресурсна кімната, сучасна бібліотека-медіатека та ін.  Будівництво корпусу розпочалося у квітні 2020 року та здійснено виключно за кошти місцевого бюджету.