Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, на центральній площі міста Калинівки урочисто відкрили стіну пам’яті полеглим героям російсько-української війни.

Пам'ятник обладнаний електронним таблом, на якому висвічуються імена усіх воїнів, які віддали за свою країну найцінніше, – своє життя. Серед героїв є і бійці Калинівського полку ім. Богуна.

У заході взяли участь небайдужі містяни, гвардійці 8-го полку Богуна, а також представники влади, силових структур, волонтери, ветерани війни на Сході України.

Відкриття меморіалу супроводжувалось музичними композиціями у виконанні оркестра військової частини 3028.

Освячення пам’ятника та літургічну панахиду за загиблими відправив військовий капелан Отець Орест, після чого учасники поклали квіти до пам'ятника захисникам України та вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

З ініціативою встановити у Калинівці Стіну пам’яті виступило Об’єднання учасників бойових дій та патріотів України, а міська рада взяла на себе витрати з виготовлення та встановлення стіни.

Світла пам’ять про наших захисників залишиться у наших серцях. Завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя заради мирного неба та майбутнього нашої держави.

Герої не вмирають!