Сьогодні, 25 серпня, під головуванням першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталі Заболотної відбулося засідання Обласної комісії з питань розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між районними та міськими бюджетами. Субвенції будуть спрямовані на виплати грошової компенсації для придбання жилих приміщень деяким категоріям громадян, а також членів їх сімей.

На засіданні комісії розглядалися питання розподілу коштів 4 субвенцій в загальному обсязі 14 017 144,00 гривень.  

Таким чином, відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України, для придбання житла особам, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей виділено 623 533,00 гривень. 

Особи, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей - 1 387 925,00 гривень.

На отримання житла для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України  - 2 654 320,00 гривень. Та для осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей  - 9 351 366,00 гривень.

Дані кошти спрямовані для забезпечення житлом 13 сімей:

  • 2 членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в антитерористичній операції.
  • 7 осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи,які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
  • 1 сім’я загиблого Героя України.
  • 1 сім’я особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав.
  • 2 сім’ї учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб.

Довідково: Протягом 2016-2020 років за рахунок субвенцій з державного бюджету житло придбано для 121 сім’ї ( з них 50 сімей загиблих військовослужбовців) на суму 99,2 млн грн.