Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи пленарне засідання у вівторок, нагадав, що 12-17 червня перебував з візитом у Вашингтоні. Під час візиту відбулося підписання між Парламентом України і Конгресом Сполучених Штатів Америки.

А.Парубій подякував усім народним депутатам, зокрема членам парламентської групи дружби з США, членам Комітету закордонних справ за підготовку Меморандуму, і висловив упевненість, «що цей Меморандум виведе на новий рівень співробітництво між Українським Парламентом і Конгресом США». «Дуже важливо, що в Меморандумі зазначається, що Україна є форпостом західної цивілізації у захисті Європи від Російської Федерації», - зазначив Голова Парламенту. Він привітав усіх «з важливим кроком у розвитку міжпарламентської співпраці між Україною і Сполученими Штатами Америки».  

Нагадаємо, що під час візиту  Голови Верховної Ради України до США 12-17 червня відбувся ряд зустрічей високого рівня.

Зокрема, Голова Українського Парламенту Андрій Парубій зустрівся зі Спікером Палати представників Конгресу США Полом Раяном, з конгресменами та сенаторами, відбувся урочистий захід у рамках Українських днів в Конгресі США з нагоди 20-річчя Конгресового українського Кокусу.

Голова Верховної Ради виступив з доповіддю на конференції «US-UA Working Group Yearly Summit V: Providing Ukraine with an Annual Report Card», зустрівся з Головою Комітету з питань збройних сил Сенату Джоном Маккейном та зі Співголовою Комітету з питань збройних сил Сенату Джеком Рідом.

А.Парубій відвідав Меморіал пам’яті жертв Голодомору-Геноциду 1932-33 рр. в Україні, вшанував пам’ять жертв Голодомору за участю представників української Громади в США.