Голова Парламенту Дмитро Разумков підписав Закон України  «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (з пропозиціями Президента України) (№ 3711-д).

Закон має на меті відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і вдосконалення процедури її формування та діяльності. Документ також необхідний для приведення положень законодавства України у відповідність до рішень Конституційного Суду України.

Крім того, Голова Верховної Ради підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя»  (№ 5068).

Метою запропонованих змін є удосконалення порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя з урахуванням реалізації принципу верховенства права, забезпечення відповідності кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності. Закон направлений на підвищення інституційної спроможності Вищої ради правосуддя і рівня суспільної довіри до органів суддівського врядування, зокрема, та судової влади загалом.

Дмитро Разумков також підписав Закон України «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя» (№ 5069). Цей документ встановлює адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, що сприятиме ефективній реалізації його повноважень.

Зазначені законодавчі ініціативи направлені на підпис Президенту України.