Верховна Рада України на позачерговому засіданні розгляне ряд законодавчих ініціатив, які блокують впровадження судової реформи. Про це сказав Голова Парламенту Дмитро Разумков. «На порядку денному - проекти постанов, які блокують підписання законів у сфері судової реформи», - відзначив він.

За словами Дмитра Разумкова, через зареєстровані проекти постанов наразі відсутня можливість підписання законів: «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (№ 5068), «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя» (№ 5069). Також без підпису Голови Верховної Ради залишається  прийнятий із пропозиціями Президента Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (№ 3711-д).

Голова Парламенту впевнений, що постанови, мета яких скасувати ухвалені минулого тижня закони, не матимуть підтримки у сесійній залі. «Для того, щоб не гальмувати зміни в українському судочинстві, Парламент сьогодні на засіданні розгляне зазначені проекти постанов. Впевнений, вони не будуть підтримані залою. Це дозволить мені якомога швидше підписати закони та направити їх на підпис Президенту», - наголосив він.