Україна профінансує будівництво мосту через Дністер, який повинен стати частиною нової магістралі між Києвом та Кишиневом.

Міст буде споруджено на околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони та неподалік молдавського села Косеуць.

Група компаній «Автострада» нещодавно виграла тендер на масштабне будівництво. Вартість робіт - 3 мільярди 386 мільйонів гривень.

Ямпільський міст через Дністер стане продовженням автошляху Р-08 "Немирів-Ямпіль", 116 км якого Автострада наразі відновлює, а також частиною транспортного коридору між двома країнами.

«Новий міст один із найбільш масштабних проєктів «Великого будівництва» у Вінницький області на 2021 рік. Яким буде міст? Довжина –  1309 метрів, а максимальна висота опор сягне 40 метрів, це на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки. Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 5000 автівок на добу. Для його будівництва знадобиться 9 000 тон високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону»,  – повідомив Голова ОДА Сергій Борзов.

Нагадаємо, днями Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президенткою Молдови Маєю Санду в Грузії обговорив будівництво прикордонного переходу через Дністер.

Перші особи двох держав досягли домовленості про прискорення будівництва мосту. За інформацію пресслужби Офісу Президента, особлива увага приділялася також проблематиці розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова.

Сторони погодилися щодо необхідності прискорення реалізації флагманського проєкту в цій сфері – будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер у районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць.

Зеленський і Санду обговорили першочергові кроки з активізації торговельно-економічної співпраці, визначивши ключовими напрямами економічної взаємодії двох держав співробітництво у сфері енергетики та реалізацію спільних інфраструктурних проєктів, зазначили в пресслужбі.

Зеленський також підтвердив своє запрошення молдовській колезі взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, а також в урочистих заходах з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України.

Зауважимо, що під'їздом до нового мосту з української сторони стане автошлях Т-02-02 "Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань". Власне, і цю дорогу вже відновила Автострада.  З іншої сторони кордону він примкне до молдавської траси М2 "Кишинів-Сорока".

#містЯмпільКосеуць

#велике_будівництво2

#ВеликеБудівництво_Вінниччина