Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи у понеділок засідання Погоджувальної ради, поінформував про результати робочого візиту до Сполучених Штатів Америки минулого тижня.

За його словами, у Вашингтоні відбулися важливі зустрічі, зокрема, у Раді національної безпеки США, Державному департаменті США та Міністерстві оборони, з конгресменами та сенаторами, які, в тому числі, опікуються оборонним блоком у Парламенті США.

А.Парубій підкреслив, що «під час кожної зустрічі українська делегація піднімала три головні питання: посилення санкцій проти Росії, укладення між Україною та США Двосторонньої угоди щодо надання Україні статусу головного союзника США, надання Україні летального озброєння».

На думку Голови Верховної Ради, головною зустріччю візиту була зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Полом Раяном. «Від імені Верховної Ради України я з Полом Раяном підписав Меморандум про співробітництво між Парламентами України та США. Цей документ спрямований на стратегічне партнерство та розширення двосторонньої взаємодії між Парламентами у політичній, економічній, безпековій, гуманітарній та культурній сфері», - сказав А.Парубій.

«Важливо, що у Меморандумі Україна визначається, як форпост захисту західної цивілізації від російської агресії», - наголосив Голова Парламенту і висловив переконання, що «підписання Меморандуму виведе нашу співпрацю не лише на новий рівень міжпарламентської, але й на новий рівень міждержавної співпраці».