Необґрунтовані й несправедливі рахунки за енергоресурси, які наразі надходять громадянам України від енергопостачальних організацій – після проведення всіх звірок, є неприпустимим явищем, і місцева влада має зупинити цей процес. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з главами областей.

У ході наради стало відомо, що в деяких регіонах людям приходять додаткові платіжки, зокрема, за постачання газу, в той час, як жодних підстав для додаткових нарахувань немає і нормативних рішень про додаткові платежі не існує. Більше того, додаткові платежі з’являються вже після проведення звірок, коли по деяким домогосподарствам встановлено факт економії субсидій, і люди очікують на виплату грошей за зекономлені ресурси, як це передбачає рішення Уряду.

Коментуючи таку ситуацію, Глава Уряду звернувся до місцевих голів: «Боронь Боже, щоб хтось виставив зайві рахунки! Будете нести за це персональну відповідальність. Наголошую на цьому! Якщо хтось в областях виставив людям додаткові рахунки - перевірте інформацію по всім постачальникам і зупинить їх».