Уряд України вважає корисним і важливим досвід Федеративної Республіки Німеччина в сфері розвитку місцевого самоврядування і готовий сприяти посиленню співпраці між муніципалітетами обох країн. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із Бургомістром Берліну Міхаелем Мюллером.

Глава Уряду нагадав, що в Україні вже третій рік поспіль йде процес децентралізації, який суттєво зміцнів адміністративні та, що найголовніше, фінансові можливості областей та районів і надав свободу в ухваленні рішень, необхідних конкретній місцевості. У цьому контексті, зауважив Глава Уряду, посилення контактів та зв’язків українських регіонів з регіонами інших країн буде у великій нагоді.

"Поглиблення співпраці на рівні міст, муніципалітетів має надзвичайно важливе значення для України. Ми зараз проходимо серйозний процес становлення місцевого самоврядування, і кооперація на рівні регіонів принесе нові можливості. Ми як Уряд завжди будемо сприяти такій співпраці", - наголосив Володимир Гройсман.

Він привітав підписання спільної заяви про партнерство між столицями України та Німеччини і згадав свою недавню зустріч з Прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером, під час якої сторони обговорили перспективні напрямки співробітництва.

"Розвиток такої співпраці має дуже важливе значення. Ми можемо дуже багато зробити на державному рівні, але коли рівень муніципалітетів починає взаємодіяти, коли є багато напрямків взаємодії, буде багато успіхів, зокрема в економіці", - підкреслив Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що Україна та Німеччина мають добру історію політичної підтримки та ділових зв’язків. Глава Уряду подякував Німеччині та особисто Федеральному канцлеру ФРН Ангелі Меркель "за лідерську позицію" щодо України та постійне сприяння розвитку бізнесу. Обидві країни провели вже декілька спільних ділових форумів, в Києві працює українсько-німецька торгова палата і на часі розвиток взаємин у сфері науки і культури.