У Вінницькій області активно продовжується реалізація проєкту Президента України «Велике будівництво».

Скоро населення Брацлавської об’єднаної територіальної громади, у кількості 6 539 чоловік, зможе безпечно та безперешкодно пересуватись по автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О-02-21-05 Торків-Брацлав-Ситківці-Леухи-ст. Монастирище, км 23+790 – км 35+580, протяжністю 11,79 км, (перехідний об’єкт 2020-2021 років).

"Ремонтована ділянка розпочинається та частково проходить в межах населеного пункту Брацлав, проходить через село Грабовець, кінець траси знаходиться в межах села Семенки Вінницької області. Минулого року на зазначеній вище автомобільній дорозі було влаштовано вирівнюючий та верхній шар асфальтобетонного покриття протяжністю 11,79 км. З потеплінням, у квітні 2021 року, тут розпочали працювати дорожники ТОВ «Шляхбуд» - переможець державної закупівлі на проведення поточного середнього ремонту у електронній системі «Prozorro»", - зазначає голова ОДА Сергій Борзов.

Очікувана вартість закупівлі склала 142 945 369,00 грн. Вартість договірної ціни в результаті проведення державної закупівлі склала 111 400 000,00 грн. В результаті аукціону виникла економія коштів в сумі 31 545 369,00 грн.

Для підвищення техніко-експлуатаційних якостей вказаної автомобільної дороги і поліпшення умов безпеки руху, проводять роботи з видалення чагарникової порослі на всій протяжності ремонтованої ділянки, укріплення узбіч щебеново-піщаною сумішшю.

Проектом передбачене відкрите водовідведення. На замовлення Підприємства, встановлюють за укріпленою смугою узбіччя прийкрайкові лотки, на загальній протяжності – 5 308 м.

Фінансування здійснюється виключно за рахунок видатків Державного дорожнього фонду.

Роботи планують завершити до кінця листопада поточного року.

Нагадаємо, у 2020 році, на замовлення Підприємства капітально відремонтовано найдовший міст, протяжністю 206,7 м.п., що знаходиться на даній автомобільній дорозі, км 36+040, за рахунок Державного дорожнього фонду та часткового фінансування Райгородської сільської ради Немирівського району.

Комплексний підхід Підприємства до вирішення питань ремонту доріг місцевого значення і мостових споруд гарантує ефективний розвиток дорожньої інфраструктури на території ОТГ та області.

В результаті ремонту дороги та мосту, забезпечимо надійне транспортне сполучення з Шаргородського,Могилів-Подільського, Тульчинського, Томашпільського та Немирівського районів у напрямку з південного заходу на північних схід, виїзду на автомобільну дорогу М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», що входить до складу міжнародного коридору Go Highway та об’єктів виробничої діяльності між собою.