Реалізація вказаного проекту стала можливою завдяки програмі Президента України EMERGENCY-2020, яка відноситься до Національної програми «Велике будівництво». Програма передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті – від добору кольору до розташування кімнат. Усі лікарні матимуть відповідний перелік обладнання, що має забезпечити доступність усіх медичних послуг. Головна мета проекту – створити комфортні для пацієнта умови.

Про завершення 1 черги будівництва приймального відділення КНП «Жмеринська ЦРЛ» розповів Голова ОДА Сергій Борзов, зокрема зазначивши: «У відділенні проведено заміну всіх інженерних систем, зокрема опалення, водопостачання та водовідведення, електрика, вентиляція. Розведено систему медичних газів у приміщеннях, обладнано пожежну сигналізацію. Відремонтовано приміщення всередині лікарні з урахуванням норм і потреб для маломобільних груп населення, обладнано рецепцію, приміщення для встановлення обладнання КТ, УЗД та рентген кабінет. Нині облаштовується під’їзд для «швидкої» та проводиться благоустрій території».

До слова, в Жмеринській ЦРЛ ліжковий фонд складає 225 ліжок, з них 35 терапевтичних, 40 кардіологічних, по 5 інфекційних дорослих і дитячих, 21 хірургічних, 15 травматологічних та ін.

Загальна кошторисна вартість будівництва 21794,825 тис. грн. 1 черга – 13618,66 тис. грн.,2 черга – 7806,78 тис. грн. У 2020 році профінансовано 8899,85 тис. грн., з них державний бюджет – 8368,89 тис. грн., місцевий бюджет – 530,96 тис. грн. Освоєно – 8526,00 тис. грн.

«Будівельні роботи на об’єкті завершуються, готовність 1-шої черги 100%.Ще наприкінці 2020 року отримано обладнання для кабінету КТ , яке вже змонтовано. 16 березня отримано обладнання УЗД та рентген, яке буде встановлено в квітні цього року. Оновлене відділення дасть змогу забезпечити швидке реагування на невідкладні стани, проводити якісну діагностику та, за необхідності,  проводити швидку госпіталізацію пацієнтів», - підкреслив Сергій Борзов.