Україна вдячна Європейському Союзу за політичну й всебічну економічну підтримку і готова й надалі демонструвати прогрес реформ та суспільно-політичних перетворень. Про це сказав Прем'єр міністр України Володимир Гройсман у ході зустрічі з Комісаром ЄС із питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнесом Ганом.
«Хочу висловити подяку за низку важливих рішень, зокрема щодо запровадження безвізового режиму, і запевнити, що у нас достатньо серйозний порядок денний з продовження реформ. Завтра – на засіданні Національної ради реформ (при Президентові України) буде представлена медична реформа, а наступного тижня ми сподіваємося представити пенсійну реформу. Далі – презентація освітньої реформи й земельної реформи», - сказав Глава Уряду і окремо привітав запуск Європейської Антикорупційної ініціативи для України.
У свою чергу Єврокомісар Йоганнес Ган відзначив прогрес, вже зроблений Україною, і визначив низку тем, які необхідно обговорити в контексті підготовки Саміту Україна-ЄС, запланованого на середину липня поточного року. «Нам необхідно зосередитися на подальших заходах у рамках реформ та усіх питань, які стосуються соціально-економічного розвитку України», - зазначив Йоганнес Ган. За його словами, йдеться про питання подальшого розвитку процесу електронного декларування, прогресу в антикорупційній політиці та виконання умов Угоди про асоціацію з ЄС, а також розвитку політики енергоефективності.