Верховна Рада шукає шляхи оптимізації системи голосування, щоб унеможливити факти неперсонального голосування. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у ході зустрічі з Київським міським головою Віталієм Кличком.

«Наразі ми шукаємо шляхи оптимізації системи голосування в Парламенті, щоби повністю унеможливити неперсональне голосування у майбутньому, та вивчаємо різні варіанти технологій, зокрема і з відбитком пальця», - відзначив Голова Парламенту.

У ході зустрічі Дмитро Разумков обмінявся із Віталієм Кличком думками та досвідом щодо технологічних процесів та напрацювань у питанні подолання кнопкодавства та протестував роботу системи «Рада-4».

«Голосування відбувається виключно коли ти натискаєш одночасно дві кнопки і чекаєш до завершення волевиявлення. В іншому разі голос не буде зараховано. Це унеможливлює голосування за іншого депутата», - сказав Київський міський голова Віталій Кличко.

За словами Дмитра Разумкова, у Парламенті ІХ скликання випадків кнопкодавства небагато, але важливо зробити так, щоб їх не було зовсім.