Співпраця по лінії Балто-Чорноморського регіону дуже важлива і перспективна у всіх проявах - економічному, транзитному, інфраструктурному, безпековому. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій під час зустрічі з Прем’єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі у рамках офіційного візиту до Грузії.
А.Парубій підкреслив, що в Україні дуже цінують відносини з Грузією. Він привітав Грузинську Сторону з отриманням безвізового режиму. «Ми - зразу за вами, 11 червня має бути остаточне рішення по Україні», -сказав він і висловив вдячність за «чудово організоване засідання ПА НАТО у Тбілісі».

Голова Верховної Ради підтвердив, що на парламентському рівні розпочалися інтенсивні контакти. «Я є великим прихильником регіональної співпраці і вважаю, що там захований серйозний потенціал, тому з Головою Парламенту Грузії і Спікером Молдови у Варшаві ми обговорювали ідею створення Міжпарламентської асамблеї Україна - Грузія – Молдова», - наголосив він.

А.Парубій відзначив у цьому контексті значний досвід міжпарламентської співпраці з Парламентами Литви і Польщі. «Ми маємо подібний досвід співпраці Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва. І досвід показує, що тристороння співпраця дає новий потенціал і нові можливості», - сказав Голова Верховної Ради і висловив сподівання, що ідея міжпарламентської асамблеї Україна-Молдова-Грузія буде підтримана і депутатами Парламенту Грузії.
Голова Українського Парламенту висловився також за необхідність спільно розвивати напрям співпраці по лінії Північ-Південь. Він пояснив, що зараз реалізується великий інфраструктурний проект будівництва автостради між Чорним і Балтійським морем.

А.Парубій вважає, що поєднавши зусилля, які Грузія робить у напрямку співпраці з Китаєм щодо створення Шовкового Шляху, можна отримати потужний інфраструктурний проект з переміщення товарів, коштів, фінансів. «Я переконаний, що Балто-Чорноморсько-Каспійська лінія дуже важлива. Вона важлива також і в питаннях безпеки - ми всі маємо спільну загрозу - і ніхто, як ми, не розуміє цієї загрози так глибоко», - зазначив він, додавши, що «деякі європейські партнери не до кінця розуміють глибину цієї загрози».

Голова Парламенту переконаний, що вигідно шукати формат, де б Україна і Грузія входили в регіональні об’єднання з членами ЄС, - «це був би такий поступ до того етапу, коли зможе стати питання про членство в ЄС».
А.Парубій також поінформував, що Україна працює над налагодженням тісніших контактів з новою Адміністрацією Сполучених Штатів Америки і висловив сподівання, що «США детальніше долучиться до проблеми з агресією Російської Федерації».
Учасники Парламентської асамблеї поклали квіти до Моеументу Героїв.