Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спільно з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня Соборності України.

“Сьогодні важливе свято для українського народу, тому що  зараз  також постає питання щодо об’єднання українців і повернення територіальної цілісності, за яку, на жаль, багато років ми боремося, захищаючи інтереси, майбутнє і життя  наших людей”, - зазначив Дмитро Разумков. Він додав, що Україна платить велику ціну за цю боротьбу, адже  наші військовослужбовці продовжують гинути на сході України. 

За словами Голови Парламенту, і 102 роки тому, і зараз Україна повинна боротися за свою незалежність.  “І тоді, і сьогодні ми повинні знаходити те спільне, що об'єднує українців,  що дозволяє зберігати і розвивати нашу державу, незважаючи на  непрості умови, в яких знаходимося не лише ми, а й весь світ. Головне, щоб ми не допускали тих помилок, які були зроблені в минулому. Тому треба знати і шанувати  свою історію”,  - відзначив Голова Верховної Ради.

Учасники церемонії здійснили покладання квітів до пам'ятника Михайлу Грушевському в місті Києві.