Використання можливостей запровадженої в 2016 році системи електронних закупівель ProZorroдозволило зекономити 24 млрд грн бюджетних коштів, а загальний обсяг торгів перевищив 700 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи Світовий форум із закупівель, професійної етики, управління та відкритості (PRIMO), що проходить в Києві.

«Ще донедавна система закупівель в Україні була непрозора, приносила мільярдні збитки і слугувала джерелом корупції, - сказав Глава Уряду. - Система змінилась. Парламент підтримав урядові зміни, і на наш Уряд припала можливість імплементації нової системи. З 1 серпня 2016 року ми почали впроваджувати нову систему ProZorro, яку знають вже далеко за межами нашої держави. Використовуючи цю систему, ми знаходимо найефективніші раціональні рішення для державних закупівель… За останній час через систему ProZorro було проведено закупівель майже на 700 млрд грн. І сьогодні можемо констатувати факт: система заощаджує ресурси для бюджету. Економія бюджетних коштів - 24 млрд грн».

Прем’єр також підкреслив, що наступним кроком використання ProZorro стане приватизація нестратегічних державних компаній, яка дозолить знайти нових власників активів, а отже - створити нові робочі міста, залучити нові технології та інвестиції.

«Декілька тижнів тому ми знайшли спільне рішення для запровадження ProZorro для конкурентного продажу держкомпаній. Це наступний крок, який дасть результат. Хочемо, аби кожен представник бізнесу - незалежно від країни - мав однаковий рівень доступу до можливостей, які є в державі», - зазначив Глава Уряду.