Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та члени Кабінету Міністрів вшанували пам'ять загиблих у теракті в місті Манчестер у понеділок та поклали квіти до Посольства Великої Британії в Україні. Глава українського Уряду також залишив запис у книзі співчуття у приміщенні посольства і передав лист-співчуття у зв'язку з трагедією Прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей.

"Сьогодні вночі відбувалася жахлива трагедія, теракт. Я хочу сьогодні висловити і слова співчуття, і солідарності із Великою Британією, британським народом і підкреслити, що ми маємо бути у такі хвилини разом. Український народ і Україна разом з вами у такі жахливі трагічні моменти", - підкреслив Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами.

Глава Уряду зазначив, що Україна щодня зазнає обстрілів з боку бойовиків і не з чуток знає, що таке боротьба з тероризмом. Цивілізований світ має бути об'єднаним для того, щоб давати адекватну відповідь терористичним проявам та загрозам, відстоювати свої цінності і перемагати, переконаний Володимир Гройсман.

"У тероризму немає жодних обмежень. Ці варварські задуми можуть бути реалізовані у будь-якому куточку світу, але світ має бути сильним і протистояти навалі тероризму, яка має підтримку зокрема і у деяких країн-агресорів", - наголосив він.

У свою чергу Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф подякувала Прем’єр-міністру та Уряду України за підтримку та солідарність.

"Учора у моїй країні відбувся страшний теракт - ганебна атака на молодь, що насолоджувалися музичним концертом. Мої щирі співчуття родинам та близьким загиблих і постраждалих та сміливим рятівникам. Великобританія ніколи не піддасться (загрозі) тероризму", - сказала вона.