Верховна Рада України та дипломатичний корпус мають активізувати співпрацю на рівні груп з міжпарламентських зв’язків та зосередити роботу на питаннях захисту інвесторів.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час Конференції керівників закордонних дипломатичних установ України.

«Я займаю позицію – її знають народні депутати – що лише співпраця між нашими посольствами і парламентськими групами дружби є ефективним механізмом роботи і просування інтересів української держави і українського парламентаризму на міжнародній арені», - сказав він.

Голова Парламенту, звертаючись до дипломатів, зазначив: «Дуже важливо, щоб під час поки що онлайн роботи, а в майбутньому – роботи у звичайному режимі, ви також докладали максимум зусиль, щоб допомагати українським парламентаріям відстоювати інтереси України в державах вашого перебування».

Дмитро Разумков зазначив, що пандемія COVID-19 заважає вибудовувати сталі  партнерські відносини. «Я сподіваюсь, що незабаром, коли буде достатньо вакцин і світ зможе вийти з так званого ковідного локдауну, ми повернемося до звичної роботи, до звичної комунікації», - сказав він.

Крім того, він наголосив на необхідності зосередитись на питаннях захисту інвесторів. Голова Верховної Ради нагадав, що у Парламенті ефективно діє Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту інвесторів. На його переконання, необхідно поглиблювати співпрацю з європейським бізнесом, і Україна займає у цьому питанні конструктивну позицію, захищаючи як національних, так і закордонних інвесторів.

За словами Голови Парламенту, в умовах гібридної агресії співпраця Парламенту з дипломатичним корпусом є однією з ключових, яка визначає світову політику та є ефективним механізмом просування інтересів України на міжнародній арені. «Нам потрібно зберегти ту безперебійну динаміку, яку ми з вами започаткували достатньо давно і тримаємо на високому рівні», - додав він.

«Ключові пріоритети розвитку країни визначені. Це рух в бік НАТО та Європейського Союзу. Так, це непростий шлях. Він сповнений викликів, через які нам також треба буде пройти. Тим не менше, ми сьогодні докладаємо максимум зусиль, щоб цей рух був постійним, сталим і його не можна було змінити», - заявив Дмитро Разумков.