У Державному бюджеті України на 2021 рік буде створено спеціальний фонд, кошти якого спрямують на фінансування вакцинації від COVID-19 та підвищення зарплат медикам. Про це заявив Голова Верховної України Дмитро Разумков в ефірі програми «Сніданок» на телеканалі «1+1».

Голова Парламенту пояснив, що в Державному бюджеті на 2021 рік кошти на боротьбу з коронавірусом закладені окремо по міністерствах.

«Спочатку ми не планували створювати окремий фонд. Вчора, позавчора під час нарад і з представниками депутатських фракцій, і з урядовцями, і з Прем’єр-міністром, і з Міністром фінансів все ж таки прийшли до того, що додатково буде створюватися спецфонд», - повідомив Голова Парламенту.

«Туди будуть направлятися кошти, скоріш за все, за результатами першого кварталу. Вони будуть іти на вакцинування, підтримку медиків, у тому числі збільшення заробітних плат», - зазначив Дмитро Разумков.

За його словами, спеціальний фонд в наступному році матиме менше коштів, ніж «ковідний» у 2020 році, але він буде спрямований виключно на заходи з протидії COVID-19.