Сьогодні, 23 травня, у Вінниці відбулась V регіональна фестиваль-виставка технічної творчості учнів ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ р. а. «Творча молодь Вінниччини».           

На Європейській площі  розмістили яскраві виставкові  експозиції учні та викладачі понад 30 професійно-технічних навчальних закладів області, а також Вінницьке вище професійне училище департаменту поліції і охорони та Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

 Почесне право  відкрити фестиваль- виставку «Творча молодь Вінниччини» було надано голові обласної державної адміністрації Валерію Коровію, голові обласної Ради Анатолію Олійнику та  вінницькому міському голові Сергію Моргунову.

 «Ми живемо  у складний,  але дуже цікавий час ,- зазначив у своєму виступі Валерій Коровій,- Ми з особливою відповідальністю ставимося до підготовки нових,сучасних висококваліфікованих фахівців. Спілкуючись із людьми бізнесу, я часто чую про відсутність кваліфікованих спеціалістів на ринку праці. Я чітко розумію, що для виховання таких кадрів необхідно створити систему, яка б спонукала молодих людей до креативності, до творчості, мала б сучасне обладнання для опанування нових технологій».

Очільник області привітав усіх присутніх із відкриттям фестивалю-виставки і запевнив, що влада області робитиме все, щоб  розумні і талановиті вінницькі діти мали можливість здобувати сучасні знання для побудови нової європейської України.

 У свою чергу ,  заступник голови - директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк подякував керівникам області і міста за участь у відкритті фестивалю: «Це підкреслює значимість професійно-технічної освіти, яка, по суті своїй, є локомотивом економічного зростання – зазначив  він,-  сьогоднішній захід носить і профорієнтаційний характер. Через 3 дні пролунає останній дзвоник, тож  сьогоднішні школярі-майбутні випускники мають можливість ознайомитися, зі спеціальностями, які готують наші професійно-технічні навчальні заклади. Іх сьогодні налічується 107, більшість із них - 70 %  це інтегровані спеціальності».

Вітаючи учнів, студентів та викладачів, які беруть участь у фестивалі, Ігор Івасюк  відзначив чудову нагоду продемонструвати  свої надбання за час навчання, підвести певні підсумки своєї роботи, поспілкуватися із потенційними роботодавцями та обмінятись досвідом із колегами.

Керівники області та гості фестивалю  оглянули виставку, на якій представлені роботи з промислового виробництва, транспорту і зв'язку, агропромислового комплексу і переробки сільськогосподарських продуктів, будівництва та деревообробки, торгівлі, сфери послуг, харчової промисловості, художніх промислів та народного ремесла.

Велику зацікавленість викликали  майстер - класи від учнів та майстрів ПТНЗ області. Також фестивальне дійство супроводжувалось виступами творчих колективів, вокально-хореографічними композиціями та демонстрацією театру мод.