На цьому 24 листопада наголосив голова ОДА Сергій Борзов, в ході робочої поїздки до Калинівського району. Тут очільник області ознайомився із ходом будівельних робіт у Калинівській центральній районній лікарні, де наразі тривають ремонтно-будівельні роботи у приймальному відділенні. Також голова ОДА оглянув капітально відремонтований міський стадіон ДЮСШ «Авангард» в місті Калинівка.

Як ідуть ремонтні роботи керівник ОДА проінспектував разом із новопризначеним головою Калинівської РДА Богданом Зубчиком та новобраним головою Калинівської міської громади Василем Поліщуком. За переконанням Сергія Борзова, тепер саме їм співіснувати в нових адміністративно-територіальних умовах.

«Калинівчани чекають на завершення ремонту в лікарні. Майже місяць, як Калинівську лікарню райрада передала міській територіальній громаді, - відмітив Сергій Борзов. - Сьогодні тут триває ремонт приймального відділення – до кінця року мають повністю завершити. Ще весною пік коронавірусу медики там відчули на собі. Спочатку було 70 ковідних ліжок, потім додали ще 10, а тепер готують плюс 70».

Очільник області підкреслив, що найціннішим в Калинівській лікарні є киснева станція, яка сама виробляє кисень. Питання не стільки в ціні – 400 тис. грн., а в дефіциті. Попри те, що виробник - Україна, комплектуючі поставляються з Італії. А їх нема.

Обидва об’єкти будівництва є важливою складовою соціальної інфраструктури громади. Адже наявність сучасного приймального відділення лікарні, особливо в умовах пандемії коронавірусу, дає змогу лікарям швидше та якісніше надавати медичні послуги населенню, тим самим рятуючи життя людей. 

В свою чергу, завдяки реконструкції стадіону, створено сприятливі умови для занять спортом всіх категорій населення громади і району, проведення спортивних змагань, а також це допомагає вирішити актуальну проблему сьогодення - незайнятість дітей, підлітків та молоді завдяки впровадженню спортивних гуртків, секцій, клубів.

До слова загальна вартість капітального ремонту стадіону становить 7890,940 тис грн, в тому числі за рахунок ДФРР 4715,504 тис грн (60%), решта – співфінансування з місцевого бюджету. Наразі будівельні роботи завершено в повному обсязі.

Підсумовуючи побачене Сергій Борзов позитивно оцінив реалізацію зазначених проектів та наголосив, що розвиток територій та осучаснення інфраструктури в громадах є першочерговим завданням новообраних депутатів та голів ОТГ.