У середу, 11 листопада, Кабінет Міністрів України на черговому засіданні заслухав кандидатів на посади голів Одеської, Миколаївської та Сумської обласних державних адміністрацій та погодив проекти указів Президента України про їх призначення.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вступному слові зазначив, що в умовах, коли регіони потребують швидких та ефективних рішень, відповідальність за неефективну та неоперативну роботу несуть голови облдержадміністрацій.

«Керівники регіонів — це не просто управління структурними підрозділами, штатом та розробка стратегій розвитку. Це ще й антикризові заходи, що дозволяють регіону ефективно реагувати на епідемічну ситуацію», — підкреслив очільник Уряду.

Під час заслуховування кандидатів на посади Прем’єр-міністр назвав для них основні завдання.

«Є ключові пріоритети сьогодні — це забезпечення ліжок у лікарнях киснем, кисневими концентраторами. Це пріоритет номер один. Просимо всіх голів ОДА займатися цим питанням цілодобово й особисто. Другий пріоритет, надзвичайно термінове й важливе питання — це визначення і підготовка відповідного приміщення для розташування мобільних госпіталів», — зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, ця робота розпочалася давно, але зараз потрібно її терміново завершувати, оскільки ситуація в деяких областях потребує розгортання мобільних госпіталів.

«І третій пріоритет — це стратегія розвитку південних областей України. Ключовим завданням на наступний рік є проекти зрошення. Ми неодноразово говоримо, що це колосальний потенціал південних областей України: Херсонської, Миколаївської, Одеської. Зрошення — це значний економічний пріоритет, який дасть потужний розвиток південним областям України», — наголосив очільник Уряду.