Голова Верховної Ради України А.Парубій взяв участь у відкритті «Інформаційного ярмарку», розгорнутого у кулуарах третього поверху Парламенту.

««Ярмарок» вже вдев’яте проходить в приміщенні Верховної Ради України. «Для українського Парламенту це велика честь такої співпраці, – сказав А.Парубій. - Тут представлені громадські ініціативи і організації, з якими ми співпрацюємо у реформуванні Верховної Ради, розуміючи, що без якісного, сучасного європейського Парламенту важко уявити європейське майбутнє України».
А.Парубій наголосив, що «Парламент був і залишається для України ключовим майданчиком не тільки з прийняття рішень, а й з подолання криз».

Він нагадав, що «проголошення Української Державності відбулося тут, у Парламенті». «Верховна Рада була тим майданчиком, який - єдиний в Україні - дав перейти через кризу, дав спадкоємність влади, яка змогла подолати кризу в Україні», - зазначив А.Парубій.
Голова Верховної Ради наголосив, що «перед нами стоять великі і амбітні завдання, їх нелегко реалізовувати, але здійснюються серйозні кроки до відкритості Парламенту, вдосконалюється робота всередині Верховної Ради України, і наш постійний діалог, і наша постійна співпраця і допомога з боку громадських організацій є для нас одним з ключових і найголовніших стимулів у роботі».
«Без сильного Парламенту не буде сильної України», - наголосив Голова Верховної Ради. Він висловив вдячність за ініціативи партнерських міжнародних і громадських організацій та сподівання на поглиблення нашої співпраці.
Своєю чергою, Посол США Марі Йованович, звертаючись до присутніх, наголосила, що «потужна і міцна співпраця з Верховною Радою – це велика честь і великий привілей для Уряду Сполучених Штатів Америки, для американського народу та для Агентства США з міжнародного розвитку USAID». Вона зазначила, що завдання проекту USAID: надавати підтримку українському Парламенту у розбудові його діяльності, зокрема в тому, що стосується зв’язків та комунікації з виборцями і забезпечення громадянам можливості брати участь у роботі Верховної Ради. Йдеться, сказала вона, про громадський моніторинг та про допомогу народним депутатам у законотворчій роботі, зокрема, у сфері реформування судової гілки влади.
«Ми допомагали народним депутатам в організації дискусій, експертних обговорень, адже вони можуть стати каталізаторами нових ідей тут, у Верховній Раді України, та сприяти вдосконаленню законотворчого процесу. Ця програма надає підтримку у здійсненні основоположних реформ в Україні і сприяє розбудові потенціалу Верховної Ради, здійсненню її наглядових функцій, бо це є важливим компонентом роботи, і він має поліпшуватися», - сказала Пані Посол, додавши, що «такі заходи потрібні, і на них є запит».
«Уряд Сполучених Штатів Америки твердо налаштований до співпраці з Верховною Радою України, яка є відповідальною і підзвітною громадянам», - заявила Марі Йованович.
У виставці взяли участь понад 50 проектів та організацій, що співпрацюють з Верховною Радою України.