Президент Петро Порошенко висловив слова вдячності Мальті за тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.
«Це велика честь для мене здійснювати перший державний візит Президента України до вашої чудової країни. Я гордий тим, що за останні два роки нами було зроблено більше, ніж в усі попередні роки», - сказав Петро Порошенко під час спільної з Прем'єр-міністром Мальти прес-конференції.

Президент наголосив на тому, що «сьогодні ми маємо унікальні можливості для співпраці в аграрній та авіаційній сферах в Північній Африці». Крім цього, співпраця з Мальтою відкриває унікальні можливості для українських виробників на усьому європейському ринку. Глава держави зазначив, що перспективними напрямками для співпраці є також енергетика, логістика, а також повна імплементація Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом.

Прем’єр-міністр Мальти Джозеф Мускат наголосив, що його країна, яка головує в Європейському Союзі, рішуче підтримувала надання безвізового режиму для України і продовжує займати чітку позицію на підтримку нашої країни. При цьому він зазначив, що українська влада проводить рішучі та ефективні реформи. «Величезна кількість рішучих реформ була проведена за останні два роки. І це дійсно дуже вражає. Особливо вражає те, що ці реформи доволі складні і їх не просто було реалізувати. І Європа показала, що вона підтримує Україну», - зазначив Джозеф Мускат та привітав Президента України з успішною роботою. Він також акцентував, що ці реформи відбуваються під час війни.
Глава мальтійського уряду окремо наголосив на твердій підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. «Європа повністю єдина в цьому питанні і ми повністю підтримуємо Україну», - заявив Джозеф Мускат та додав, що розраховує на прогрес у торгівельних стосунках між Україною та Європейським Союзом і запевнив, що Мальта робить для цього усе необхідне.
Сторони також присвятили значний час обговоренню двосторонніх українсько-мальтійських стосунків та окреслили шляхи їх інтенсифікації, зокрема зосередили увагу на залучені Мальти як сільгосподарського хабу для українських аграріїв, які зможуть постачати свою продукцію на ринок Північної Африки та Середземномор'я. Президент України та Прем’єр-міністр Мальти обговорили проект відкриття логістичного центру компанії «Антонов» на Мальті для можливостей більш ефективної роботи на африканському континенті.
«Ми розраховуємо, що в найближчі місяці ці проекти вже почнуть реалізовуватися», - зазначив Джозеф Мускат.