Під головуванням Президента України Володимира Зеленського 28 вересня відбулося засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, на якому був обговорений проект Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки.

У засіданні також взяли участь: Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Офісу Президента Андрій Єрмак, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова СБУ Іван Баканов, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, народні депутати та інші поважні особи.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Антикорупційна стратегія має стати фундаментом протидії корупції. «Антикорупційна стратегія — це система заходів, впровадження яких може забезпечити координацію роботи правоохоронних, антикорупційних державних органів на загальнодержавному та місцевому рівнях», — сказав Президент.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, впровадження Антикорупційної стратегії — це не лише питання підвищення довіри громадян до Держави, а й її інвестиційна привабливість, розвиток бізнесу, створення нових робочих міць.

«Ухвалення Антикорупційної стратегії та Державної програми з її реалізації матиме загальнонаціональне значення. Держава має виправдати очікування суспільства. Тому представники найвищих органів державної влади об’єднують зусилля, щоб вжити рішучих заходів у протидії корупції», — зазначив Денис Шмигаль.

21 вересня Кабінет Міністрів схвалив та подав на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про засади державної антикорупційної політики на 2020–2024 роки» (реєстраційний номер 4135), яким має бути затверджена Антикорупційна стратегія на 2020-2024 роки. Законопроект № 4135 вже зареєстрований у Парламенті.