Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у рамках робочої поїздки до Сумської області 22 вересня відвідав Сумський обласний художній музей ім. Никанора Онацького та Національний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна. Очільника Уряду супроводжували Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко.

Денис Шмигаль підкреслив, що і в місті Суми, і в Сумській області є багато об’єктів культурної спадщини, які заслуговують на увагу з боку органів місцевого самоврядування та державної влади.

«В обласному художньому музеї зібрано понад 17 тисяч творів національного та світового значення. Вони успішно експонувалися за кордоном. У цього музею та у багатьох інших культурно-освітніх закладів є потенціал, щоб стати потужними «туристичними магнітами», — зазначив Прем’єр-міністр.

За його словами, в Сумській ОДА вже підготували проектно-кошторисну документацію, яка дасть змогу вирішити проблеми музею, який є на балансі області.

Під час візиту до Національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна Прем’єр-міністр відзначив настінне панно «Птахи щастя», що розташовується у фойє закладу. Денис Шмигаль підтримав ініціативу висунути панно на внесення до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Прем’єр-міністр також нагадав, що Президент України поставив завдання розширити програму «Велике будівництво», додавши до неї культурні та історичні пам’ятки. «Міністерство культури спільно з обласними адміністраціями вже готують і надають списки об’єктів для участі в програмі. Далі з них будуть відбиратися пріоритетні», — зазначив Глава Уряду.

Як повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, найближчим часом буде затверджена експертна рада для відбору пріоритетних об’єктів програми. «Перевагу віддаватимемо тим об’єктам, що можуть стати «туристичними магнітами». У бюджеті вже є перші кошти на наступний рік для початку реконструкції», — сказав Олександр Ткаченко.