Відповідне рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки сьогодні, 2 вересня.

Згідно з порядком денним засідання Комітет розглянув проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку (№ 3553). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроєкт до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроєкту у першому читанні прийняти його за основу.

Також Комітетом розпочато розгляд проєкту Закону про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо військово-квартирної повинності для фізичних і юридичних осіб (№ 3968).

За результатами обговорення проєкту Розпорядження Голови Верховної Ради України «Про призначення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, на 2020-2021 навчальний рік» народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення підтримати подані пропозиції про призначення стипендій Верховної Ради України на 2020-2021 навчальний рік, які узагальнені в проєкті Розпорядження Голови Верховної Ради України.

Крім того, запрошений на засідання Комітету Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський поінформував народних депутатів України про напрями та перспективи діяльності Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.