Уряд України приділяє значну увагу розвитку фізкультури й спорту в державі, участі наших спортсменів у різноманітних міжнародних заходах, і сьогодні наша країна спроможна на своїй території проводити різні спортивні змагання найвищого рівня. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з представниками Європейської асоціації легкої атлетики.


Він нагадав, що у квітні цього року на високому організаційному рівні в столиці України пройшов чемпіонат світу з хокею серед команд другого дивізіону; у червні - у місті Харкові проходитиме чемпіонат Європи з боксу за участю кращих 500 боксерів з 42 країн, а у місті Києві – чемпіонат Європи зі стрибків у воду.
Глава Уряду подякував колегам за незмінну підтримку і зазначив, що робота з проведення в Україні спортивних міжнародних заходів є пріоритетною у середньостроковій програмі діяльності Уряду до 2020 року. Досягненню цілей сприятиме нова бюджетна політика і подальша фінансова децентралізація, яка дозволяє збільшувати доходи регіонів, а відтак спрямовувати кошти на розвиток фізичної культури і спорту на місцях.


«Наразі ми розробляємо механізм співпраці між державою та громадськими організаціями, що сприятиме ефективному плануванню бюджетних видатків, залученню позабюджетних коштів, підвищенню оперативності організації і якості проведення спортивних заходів», - відзначив Володимир Гройсман. Він додав, що корисною для України буде й експертна підтримка в сфері боротьби із допінгом у спорті. «І тут я хочу також подякувати Європейській асоціації легкої атлетики за консул