Сьогодні у «Голосі України»:

Мінімальна зарплата зросте з першого вересня і становитиме п'ять тисяч гривень

Нас вітають з головним святом

Воювати зі своїм народом - це шлях у нікуди

Усі повинні знати свою історію, адже вона дає нам змогу виправляти помилки та уникати їх повторення

Український прапор - символ миру в нашій процвітаючій державі

Разом будувати країну, яка завжди зможе протистояти будь-яким викликам

Хто не знає минулого, приречений переживати його в майбутньому

Мінімальна зарплата зросте з першого вересня і становитиме п'ять тисяч гривень

Позачергова сесія. Пленарне засідання 25 серпня

Верховна Рада зібралася на позачергову сесію у зв'язку з пропозицією Президента Володимира Зеленського та відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. У сесійній залі зареєструвалися 254 народні депутати. Пролунав Державний Гімн України. Відкриваючи засідання, глава парламенту привітав усіх з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України і закликав парламентаріїв ніколи не забувати заради кого і чого вони працюють. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334962).

Нас вітають з головним святом

З 29-ю річницею незалежності Україну привітали президент США, Франції, Німеччини, Польщі, Литви, Словаччини, Швейцарії, Ізраїлю, Азербайджану, Папа Франциск, Королева Єлизавета ІІ, Голова КНР, Прем'єр-міністр Канади, а також інші світові лідери.

Зокрема, Президент США Дональд Трамп наголосив: "Цей День Незалежності є важливим святкуванням, оскільки Україна сміливо продовжує протистояти російській агресії. Я аплодую вашим зусиллям щодо мирного припинення конфлікту, ініційованого Росією на сході України" і зауважив, що США продовжують непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України до повернення контролю над всією її територією, включно з Кримом. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334961).

Воювати зі своїм народом - це шлях у нікуди

"Для нас Білорусь - сусідня держава, з якою ми завжди прагнули і прагнемо дружніх відносин. Розуміємо емоційну перевантаженість колег з білоруського МЗС, але радимо не відкидати цінних дружніх порад. Досвід української Революції Гідності вчить саме того, що не слухати думку суспільства і порад друзів, а натомість торувати собі шлях вперед кийками - це шлях в нікуди. Ми щиро бажаємо Білорусі гідно пройти всі випробування, зміцнити свою незалежність і демократію", - так відреагувало МЗС України на різку реакцію зовнішньополітичного відомства Білорусі на слова Президента Володимира Зеленського, сказані в інтерв'ю Euronews. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334957).

Усі повинні знати свою історію, адже вона дає нам змогу виправляти помилки та уникати їх повторення

До Дня Державного Прапора України Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав музей "Становлення української нації" та ознайомився з його експозиціями. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334963).

Український прапор - символ миру в нашій процвітаючій державі

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков узяв участь у церемонії підняття Державного прапора перед будівлею парламенту на честь Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

У заході також узяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, голови парламентських комітетів, народні депутати України та члени Кабінету Міністрів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334965).

Разом будувати країну, яка завжди зможе протистояти будь-яким викликам

З нагоди 29-ї річниці Незалежності України на столичній Софійській площі відбулися урочисті заходи. У них узяли участь Президент Володимир Зеленський з дружиною, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати України, урядовці, військові, релігійні діячі та представники громадськості.

Зранку на території Національного заповідника "Софія Київська" предстоятелі церков та керівники релігійних організацій провели святковий молебень про мир та благословення України. Духовні лідери дякували Господу за незалежну Україну та просили миру на українській землі, покровительства й захисту для її захисників та всіх, хто їх підтримує, мудрості українському народові й сили очільникам держави. Камерний хор виконав "Отче наш" та "Молитву за Україну". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334966).

Хто не знає минулого, приречений переживати його в майбутньому

Уже який рік поспіль Україна зустрічає своє головне свято - День Незалежності - у неповному складі. Перспектива повернення окупованих територій відтягується з року в рік. Навіть попри те, що в зоні бойових дій час від часу встановлюється перемир'я, розв'язати конфлікт не вдається. Швидке зупинення війни так і не настало.

Де ми схибили, пішли не тим шляхом, що опинилися в такій ситуації? Чи є з неї вихід? Яким він має бути? Думок з цього приводу чимало. І прислухатись варто до кожної, аби обрати правильну відповідь.

Про це наша розмова з народним депутатом України першого скликання, директором ГО "Інститут громадянського суспільства" з питань науки та розвитку Анатолієм ТКАЧУКОМ (на знімку на трибуні). (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/334915).

Повний випуск «Голосу України» від 26.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua