Сьогодні, у Вінниці на Майдані Незалежності, за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, міського голови міста Вінниці Сергія Моргунова, депутатів місцевих рад різних рівнів, співробітників дипломатичних представництв, ветеранів АТО, школярів та студентів міста урочисто піднято прапор Європейського Союзу та прапор України з нагоди затвердження Радою Європи безвізового режиму для України.

«Сьогодні для Української держави насправді історичний день – Рада Міністрів Євросоюзу прийняла рішення про надання Україні безвізового режиму. Ця подія знаменує не просто відкриття кордонів для наших громадян та можливість вільно подорожувати Європою, а й, перш за все, історичне повернення України до своїх витоків. Це визнання нашої приналежності до великої європейської сімї: територіально, культурно, історично та ментально.

Довгий і непростий шлях довелось нам пройти до цього дня. Але чіткий вектор Президента України на європейську інтеграцію, дипломатичні зусилля та глибоке усвідомлення своєї причетності до формування сучасного європейського простору забезпечили успішний результат.

Дозволю собі повторити слова Глави держави, що сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом. Ми, українці, сьогодні на передовій захисту європейської цивілізації. Наша Революція Гідності була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії є боротьбою за Європу. Тому День Європи – це наше українське, історичне свято. І сьогоднішня подія –  лише офіційне свідчення тому, що наш дім – у колі європейських держав. Більше того, таке рішення підтверджує: Україна рухається шляхом докорінних змін – до свого успішного, демократичного, європейського майбутнього. І дуже приємно, що місто Вінниця, Вінницька область перебувають на чолі цього процесу.

Ми віримо у свої сили, віримо в те, що багато речей в житті можемо змінювати самі, і робимо сьогодні все для того, щоб серце Європи пульсувало саме тут – у серці України», - сказав Валерій Коровій.

Підняття прапорів ЄС та України відбувалося під виконання державних гімнів за участі почесного караулу. Честь підняти прапори випала кращим вінницьким школярам та студентам місцевих вишів – переможцям міжнародних предметних олімпіад та конкурсів.